Headerbild

Första och andra plats i Örebro

2015-06-11 i Nyheter / Nyheter

Klubbens Mikael Hedin och Lars Hägerman tog första respektive andra plats i andra deltävlingen av sommarcupen.

Andra deltävlingen i Sommarcupen avgjordes i Örebro på deras 1/10 offroad bana.
Från klubben deltog Mikael Hedin och Lars Hägerman i 2wd offroad.I 4wd offroad körde Morgan Larsson och Kenny Stenström, som gjorde sin tävlingsdebut.
När vi kom till banan på morgonen så regnade det för fullt men slutade när vi höll på att packa upp det sista.
Träningarna flöt på utan regn och banan började sakta torka upp. Lars, Mikael och Morgan hade ett bra tempo i bilarna och vart seedade i de sista och snabbaste heaten.
Efter första omgången av 2wd stod Lars med snabbaste tiden och Mikael med nionde bästa tid.
När första 4wd heatet skulle ut började det regna igen. Morgan körde till sig åttonde bästa tid och Kenny femtonde tid.
När 2wd gick ut för sin andra omgång regnade det för fullt vilket gjorde banan halare och halare för varje heat vilket gjorde att det var ingen fördel att starta i sista heatet. Många förare hade problem i den hala leran.
Mikael gjorde en bra insats och tog tredje tid och Lars en åttonde tid.
Morgan gjorde en bättre insats i andra omgången och tog fjärde tid. Kenny kom in på artonde tid.
1073999_10153501442137275_1380850231295564631_o
(Foto Örebro RBC)
När tredje omgången i 2wd skulle starta valde nästan alla att avstå att köra pga det hala och kladdiga underlaget.
Eftersom kvalsystemet bygger på poäng i omgångarna så tjänade de som valde att åka i lervällingen många poäng.
Lars slutade på femte plats och Mikael på åttonde. De 10 snabbaste förarna kvalar in till A Finalen.
I 4wd valde en stor del av förarna att köra och Morgan gjorde en ny stark insats och tog en ny fjärde tid och Kenny valde att avstår för att spara på bilen till finalerna.
Morgan Kvalade in på sjätte startruta till A finalerna och Kenny fick nionde startruta i B finalen.
Första A finalen i 2wd.
I dom första kurvorna fastnade Lars i den täta trafiken och krokade ihop med en anna förare. Mikael hade bättre flyt i starten och kunde snabbt ta sig förbi flera förare och var efter ett par varv uppe på andra plats och jakten på ledaren Lars Jonsson var igång. Efter flera varv med kamp så kom möjlighetn plötsligt när Jonsson gick på en curb och rullade men tyvärr var Mikael för nära och han inte styra undan vilket gjorde att Lars Hägerman kunde gå upp i ledningen. På sista varvet fick Jonsson problem Mikael kunde äntligen gå om men Lars Hägerman var för långt fram.
Andra A finalen i 2wd
Precis som i första finalen fick Lars problem i dom första kurvorna och Mikael kom även denna gång förbi start krockarna och kunde ta upp jakten på ledaren efter ett par varv som denna gång var Willhelm Skjöldebrand. Efter många varv med hårdkamp som ibland innehöll lite kontakt mellan bilarna så kunde Mikael utnyttja ett litet misstag av Skjöldebrand och gå upp i ledning som han höll ända in i mål trots hård uppvaktning av Elias Johansson på sista varvet. Lars kom in på en fjärdeplats.
Tredje Finalen i 2wd
Tredje finalstarten gick precis som i dom två tidigare för både Mikael och Lars.
Mikael Kunde tidigt komma upp i ledning och även Lars kunde snabbt avancera uppåt och kunde efter ett par varv börja jaga ikapp Mikaels ledning som var på ett par sekunder. Tur för Mikael och tyvärr för Lars så laddade han lite för hårt i slutet och lade sig upp och ner. Mikael kunde då ohotat gå i mål med en ledning på sex sekunder över Lars Jonsson och Lars föll ner till fjärde plats.
I finalerna räknar man ihop dom två bästa resultaten från finalerna.
1a Mikael Hedin SMK Dala Falun
2a Lars Hägerman SMK Dala Falun
3a Elias Johansson AMF Årsunda
10848916_10153501457622275_2578416327449160885_o
(Foto Örebro RBC)
Första finalen i 4wd
Banan hade torkat upp lite till första 4wd finalen. Vilket förbättrade fästet och tillät lite aggressivare körning. Morgan arbetade sig upp genom fältet från sin 6 plats. Körde upp sig till 2a plats. Men touchade en kurvmarkering och hamnade på tak. I den hala leran så var bilvändare tvungna att ta det försiktigt så dyrbar tid förlorades innan bilen var på hjulen igen. Varvet efter satte Morgan tävlingens snabbaste varvtid. Det slutade på en 5e plats i första finalen.
Andra finalen i 4wd
På uppvärmningen inför andra finalen så gick en drivrem av och Morgan tvingades avstå den finalrundan. Hemmaföraren, tillika dagens suverän, Rasmus tog hem sin andra finalseger och bärgade därmed totalsegern.
11429060_10153407880469282_785293774_o
Tredje finalen i 4wd
Tredje finalen var banan relativt torr och rätt så uppkörd på vissa ställen. Efter en bra start så körde Morgan upp sig till andra plats och började komma ikapp ledaren. Men fick ett kast i en av de uppkörda kurvorna och hamnade på taket. Han pressade sen hårt för att komma ikapp, det landade på en 3e plats i finalen och 5e plats totalt.
1a Rasmus Karlsson Örebro RBC
2a Willhelm Skjöldebrand Västerorts RC
3a Axel Birgersson Örebro RBC
5a Morgan Larsson SMK Dala Falun
15 Kenny Stenström SMK Dala Falun

11406711_10153501465222275_1639790562414865050_o

(Foto Örebro RBC)

Komplett resultatlista finns på www.myrcm.ch