Headerbild

Veteraner på Jämmerdalen!

2015-07-29 i Allmänt

Under helgen 10-12 juli anordnades "Classic Motocross Weekend" för sjätte gången på Jämmerdalen. Att många av landets veterancrossförare samlas i Falun i juli har blivit en liten tradition.

 Första gången var 2008 när det första riksmästerskapet för veterancross arrangerades och första deltävlingen gick i Falun. Året efter arrangerades den första träffen kallad CMW #1 som var ett tvådagars möte med enbart träning.

Efter detta har träffen hållits varje år förutom 2012 då banan nästan regnade bort och allt fick ställas in.

Vissa år har träffen kombinerats med RM-deltävling (2010, 2013 och i år) och då utökats till ett tre dagars arrangemang vilket också skedde i år. 

Mats Sjöblom RM 2008

                     Bild från första RM tävlingen 2008.
                      Mats Sjöblom SMK Dala (vit cykel) hoppar
                      tillsammans med Sören Johansson från Motala.

 

Årets träff hade cirka 40 förare som körde under fredagen och lördagen. Till söndagens RM tävlig tillkom ytterligare åkare och antalet startande var nära 70 stycken varav 8 sidvagnsåkare.

Träffen började med regn och lera på fredagen och avslutades i damm och solsken på söndags eftermiddagen. arrangemanget har blivit ett uppskattat semestermål för många åkare som återkommer varje år och har hela familjen med sig.
Både på fredag och lördag kväll var det gemensam grillkväll utanför klubbstugan. Där umgås man och ges möjlighet att "ljuga" lite om dagens bravader på banan. Ju senare på kvällen det blev, ju längre blev hoppen och varvtiderna halverades för vissa innan solen gått ner.... Nästa år kör vi (troligen) en tvådagars träff igen.

NEF_3314

Vår klubb har ett relativt stort antal förare som kör veterancross och vid årets stora evenemang för klassisk motorcykelsport, 50-års träffen i Linköping 31/-2/8 så representeras SMK Dala av hela tretton crossförare. Detta gör oss till en av de största klubbarna vid tävlingarna i Linköping. Även speakerbåset domineras av SMK Dala när Jan Busk håller låda hela helgen!

Den som har en gammal cykel (före 1990) stående i garaget och är sugen på att testa veterancross har en perfekt möjlighet att göra det vid nästa års träff på Jämmerdalen.Välkommen!

//Vid pennan, Kenneth Ahlström

CMW#6

                     Bild från årets träff, visar depån på lördag morgon.