Headerbild

Rapport från Motocrossens utvecklingsmöte

2018-12-11 i Motocross / Nyheter Motocross

Motocrossdelen av klubben hade igår en trevlig tillställning i klubblokalen i Ingarvet. 17 deltagare delades upp i arbetsgrupper för att planera verksamheten 2019 och utveckla organisationen kring denna.

Kort sammanfattat fick vi ihop en plan där ett av de grundläggande målen är att ha banan i fint skick under året och erbjuda fina träningstillfällen för alla åkare som vill hälsa på.

En mer exakt kalender kommer att arbetas fram under vintern efter att tävlingsdatumen fastslagits och vi kör nästa utvecklingsträff i slutet av Februari (datum för träffen kommer). Grunden till öppettider på Jämmerdalen 2019 ser dock ut som följer:

 

Träningar 2019

Måndag: Stängt

Tisdag: Öppen träning, crosskolan (1-2 tillfällen i månaden), annars stängt

Onsdag: Öppen träning för allmänheten

Torsdag:  Stängt

Fredag: Öppna Veteran/tjej och Nybörjar träningar (1 tillfälle i månaden), annars stängt

Lördag: Stängt

Söndag: Förmiddag: Crosskolan.

Eftermiddag: Organiserade träningar Veteran/tjej och nybörjarträningar (1 tillfälle i månaden) eller öppen träning för allmänheten (utsatta söndagar).

 

Tävlingsverksamhet 2019

Klubben kör vidare med 2 serielag. Lag 1 vann Distriktsserien 2018 och slutade 8a i Lag-SM. Lag 1 leds fortsatt av Kenneth Tröger.

Lag 2 slutade femma i distriktsserien (av 18 lag) och kommer även iår att anmälas då klubben fortsatt har en bred bas med förare. Nytt för 2019 år är att Anders Nilsson preliminärt är ny lagledare.

Rörande tävlingsarrangemang är det SMK Dalas tur att arrangera en Serietävling i sommar (alla deltagande lag ska arrangera en serietävling vartannat år). Efter omröstning beslutades därtill att SMK Dala Falun även arrangerar en NNU (ungdomstävling) och vi inväntar Nedre Norra distriktets planeringsmöte för datum för arrangemangen.

Crosskolan

Med flertalet nyutbildade ledare och ett roligt premiärår kör crosskolan vidare 2019. Startdatum anslås i Februari med grundtanken att köra en vår och hösttermin med 6-8  tillfällen vardera. Båda terminerna avslutas med en terminsavslutning i stil med den som kördes på Jämmerdalen i höstas. 

 

Övrigt

  1. Nytt 2019 är ambitionen att genomföra två stycken nybörjar/veteranträningar i månaden under Maj, Juni, Augusti och September. En av dessa sker som öppen träning och en körs med ledare från klubben. För att kunna utveckla den här ”nybörjarverksamheten” vill vi gärna att intresserade hör av sig (kontaktuppgifter nedan) och deltar på utvecklingsmötet i slutet av Februari. Datum anslås här på hemsidan när det är satt.
  2. Vi behöver också få in några medhjälpare som kan vara med i planeringen av träningsvakter.
  3. En utbildningsdag för att köra traktor och vattenbilen för preparering av bana planeras också till våren för den som är intresserad.
  4. I samband med utbildnigsdagen för maskinerna hölls en diskussion om utbildning i tidtagarsystemet för att möjliggöra tidtagning vid de allmänna träningarna. 

Vid intresse för att delta i klubbens fortsatta verksamhet kring Jämmerdalen, skicka ett mail till Erik Rosendahl på: Rosendahlracing@outlook.com.