Headerbild

Protokoll Utvecklingsmöte 27e Mars

2019-03-28 i Motocross / Nyheter Motocross

10 deltagare sammanstrålade i klubbhuset på Jämmerdalen för att sammanfatta arbetet med motocrossens Verksamhetsidé, Värdegrund och Vision som gjordes på det första mötet tillsammans med Sisu Dalarna i December. Allt är publicerat här på hemsidan.

Öppna träningar sommaren 2019:

Håkan Sand och Magnus Löfgren kommer att vara samordnare för träningsvaktslistan som rör de öppna träningarna. Enligt mötet i December har vi i sommar banan öppen Onsdagkvällar för öppen allmän träning. Träningstiderna för sommaren är uppdaterade på hemsidan under Crossbanan. Tilltänkta träningsvakter har kontaktats, efter gårdagen är två kvällar bemannade och vi behöver förstås frivilliga som kan tänka sig att ansvara för att hålla banan öppen under en onsdagkväll säsongen 2019.

Kontakta gärna de ansvariga och anmäl er för en kväll (det är en väldigt lättsam uppgift).

Håkan Sand: Tel 070-3003701

Magnus Löfgren: Tel 070-3268050

 

 

Crosskolan:

Gruppen kring crosskolan jobbade vidare med utveckling av praktiska saker kring träningsdatum och hur de jobbar under träningarna. En kortare arbetsdag planeras ca två veckor innan allt drar igång och startdatum för crosskolan 2019 har fastslagits till 19e Maj. Ytterligare info kommer de närmsta veckorna i ett separat utskick.

 

Nybörjarträningar för vuxna:

(Veteran, Enduro och nybörjare bland killar och tjejer)

Inga fler intresserade nybörjare deltog på mötet igår kväll. Planerna på öppna träningar under fredagskvällar stryks tills vidare (kan upptas om intresset är tillräckligt stort). De tidigare utsatta söndags-eftermiddagarna är fortfarande avsatta för dessa träningar och en kallelse kommer att gå ut under den närmaste veckan för att se om intresse finns att bedriva den här verksamheten. Vi behöver några medhjälpare som kan vara träningsansvariga under dessa öppna träningar. Klubben har intresserade tränare och kommer även att erbjuda organiserade träningar med tränare på plats om intresse finns. Sprid gärna till de ni tror kan vara intresserade av att både delta och hjälpa till att hålla banan öppen. Håll ögonen öppna efter utskick under nästa vecka då vi närmare undersöker intresset för dessa träningar.

Kontakt nybörjarträningar: Erik Rosendahl, 070-5861710

 

Styrelsearbetet kopplat till motocrossen:

Här konstaterades att Peter Erikérs är ny kontaktperson för motocrossen och kommer att ta vidare infon från crossverksamheten till styrelsemötena. Mycket bra Peter!

Under Ingarvsdagen 27e April vill klubben ha representanter för crosskolan på plats med motorcyklar, deltagare och föräldrar. En grupp från crosskolan planerar att delta. Har ni någon som deltar eller tänkt delta i crosskolan som har intresse av att delta hör ni av er till Eva Pettersson (070-6399922) eller Peter Erikérs (070-6021038).

 

Tävlingsverksamhet

SMK Dala Falun arrangerar NNU Nedre Norra Biketown Lördag 5:e Oktober och Distriktsserien Söndag 6:e Oktober. Planering av dessa inleds när säsongen och crosskolan kommit igång. Axel Semb byter till i år klubb till Folkare MK, och vi tackar för de fina insatserna som gjorts hittills i SMK Dalas färger. Som tillskott till årets serielag återvänder dock ”nygamle” SMK Dala föraren Jonathan Bäck som avslutade SM säsongen 2019 starkt och toppade året med en sjätteplats under ett av finalheaten i MX2 klassen i Uppsala.

 

Bangruppen

Då flertalet ansvariga i bangruppen var bortresta under kvällen sköt vi fram planeringen till ett mindre möte tillsammans med crosskolegruppen under kommande månad.