Headerbild

Dalaframgångar på Gotland Grand National!

2019-10-29 i Motocross / Nyheter Motocross

Den gångna helgen kördes Gotland Grand National och klubben skördade stora framgångar i flertalet klasser.

I Elitstarten fanns gott om representanter på plats. Det gick också väldigt bra Isak Gifting tog starten och ledde loppet stundtals under de inledande två varven. Farten räckte till slut till en total fjärdeplats och dessutom seger i Juniorklassen. Åttafaldige GGN segraren Mats Nilsson försvarade också färgerna fint och slutade till slut på en total elfteplats. 

Artikel i DT om Isak och Mats: https://www.dt.se/artikel/juniorseger-for-gifting-pa-gotland-da-hyllar-han-klubbikonen-for-storloppet-en-jakligt-hard-gubbe

Men det var fler som representerade klubben på ett fint sätt. Sett till stora "elitstarten" hade vi inte mindre än tre förare till inom topp 50 under olika stunder av loppet. 

Markus Sjöberg låg på en 25e plats på varv 4 när cykeln stannade efter ett elfel. Jonas Wikström Vurpade på det första varvet men körde upp sig från plats 110 till en slutlig 45e plats. Även Ludde Tröger imponerade genom att vara tvåa bakom Isak i starten. Det blev dock en vurpa i andra sväng, men trots detta körde Ludde till slut imål på 48e plats. Karl Bengtsson blev 69a, Edvard Sand 77a och Kim Holmqvst slutade på 80e plats.

Nisse Hedlund vann i sin tur klassen Motion 30-39. Den tredje raka segern i klassen sett till långloppen då Nisse tidigare under året också vunnit både Stångebro och Ränneslätt.

Även i fredagens Veterantävling fanns klubben i spets när Markus Sjöberg slutade tvåa och Ludde Tröger slutade fyra. 

I damernas motionsklass som kördes på fredagen slutade Matilda Hansson på en 33e plats

Stort grattis säger vi till alla SMK Dala förare som varit nere på ön och kämpat!