Headerbild

"Pompen" Riksmästare i veterancross!

2020-09-06 i Motocross / Nyheter Motocross

Vid riksmästerskapet i veterancross som gick av stapeln i Nyköping 22 augusti blev Pompen riksmästare i klassen Veteran. Det betyder tävling med crosscyklar tillverkade före 1974.

Eftersom coronaviruset förhindrat tidigare deltävlingar (bland annat vår tävling 12 juli) så avgjordes mästerskapet genom att tre heat kördes i Nyköping, varje heat räknades som en deltävling.

Efter ett konstant regnande under natten så innebar träningen på lördagsmorgonen en riktig prövning (jordbana), under dagen blev dock förhållandena bara bättre och bättre.

”Pompen” vann alla tre heaten efter imponerade körning. Han var i ledning från start till mål i samtliga heat! Den ende som hotade var Roger Einerskog från Alingsås MCK som var tätt efter i tredje heatet men Pompen höll undan med taktisk körning. Roger slutade på tredje plats, andra plats belades av förre (förste) riksmästaren i knattecross, Lars Karlsson från MSK Hammaren.

Genom att Kenneth Ahlström slutade på sjätte plats så blev SMK Dala också bästa klubb med 123 poäng, tvåan Alingsås MCK nådde 106 poäng.